Zo zorg ik: verhalen ophalen, in beeld brengen en delen

De afgelopen jaren heeft Zorg Verandert ontzettend veel mensen ontmoet, die bijeenkomsten met elkaar in gesprek gingen over wat zij nodig hebben om tot passende oplossingen te komen voor hun zorg- of ondersteuningsvragen. Er werd geluisterd, gevraagd en gedeeld. Bijzondere, sterke en inspirerende verhalen alsook kwetsbare en minder positieve ervaringen kwamen voorbij. ​

Met eind van programma Zorg Verandert in zicht, is het tijd om al die verhalen en ervaringen op te halen, in beeld te brengen en te delen. Onder het motto ‘Zo zorg ik’ vraagt Zorg Verandert of mensen de komende maanden hun persoonlijke verhaal willen delen via het digitale vertelpunt. Er komen twee vertelthema’s aan bod:

1. Wat zijn je ervaringen met mantelzorg? - in samenwerking met CNV Vakmensen 
2. Wat kom je op je pad tegen bij het vinden van een (passende) oplossing? – in samenwerking met Ieder(in) ​

Waarom ervaringen delen?

Zo zorg ik zet persoonlijke verhalen van mensen centraal. Omdat ze van onschatbare waarde zijn. Ze inspireren en motiveren en geven mensen een stem, ook nadat Zorg Verandert stopt. Goede voorbeelden komen in beeld en worden onder meer via sociale media gedeeld. Wanneer de vertelpunten zijn gesloten, worden de ingediende verhalen gebundeld, geanalyseerd en resultaten in een rapport weergegeven. Die informatie wordt vervolgens onder de aandacht gebracht van organisaties met invloed in het sociaal domein. Zo staan ook Ieder(in), CNV Vakmensen en programma Zorg Verandert open voor nieuwe inzichten.

Vertelthema's nog enkele weken open

Iedereen kan de komende weken op www.zozorgik.nl persoonlijke ervaringen delen. Het vertelthema mantelzorg staat open tot en met 28 september 2018 en gaat over de ervaringen van mantelzorgers in hun privé en werkende leven. Het tweede vertelthema gaat over het regelen van een passende oplossingen en sluit op 2 november 2018. 

Contact 

Zijn er vragen over Zo zorg ik en de vertelthema’s, neem dan contact op met Liza Zeilstra, communicatieadviseur Zorg Verandert, via zorgverandert@iederin.nl