Keukentafelgesprek voorbereiden met gratis workshop 'Het kan. Start met uw persoonlijk plan'

Hoe bereid je het keukentafelgesprek met de gemeente goed voor? Daarvoor is er de workshop ‘Het kan. Start met uw persoonlijk plan’, dat door heel Nederland plaatsvindt. Deze is ontwikkeld door programma Zorg Verandert, in samenwerking met Per Saldo en Ieder(in).

De workshop is bedoeld voor mensen die zelf zorg of ondersteuning nodig hebben én hun omgeving, zoals mantelzorgers, familie en vrijwilligers. Het doel is, dat de deelnemers beter leren aansturen op wat zij belangrijk vinden in het leven, welke zorg of ondersteuning zij nodig hebben en hoe deze er volgens hen moet uitzien. De workshop bestaat uit twee delen. In het eerste gedeelte leren de deelnemers om beter te verwoorden wat zij belangrijk vinden in hun leven, welke zorg of ondersteuning zij daarbij nodig hebben en hoe deze er volgens hen uitziet. De deelnemers gaan aan de slag met de volgende vier vragen: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik in mijn leven?’, ‘Wat kan ik niet zonder steun?’ en ‘Welke voorwaarden stel ik aan zorg of ondersteuning?’

Persoonlijk plan voor het keukentafelgesprek

De antwoorden op deze vragen vormen de basis voor het persoonlijk plan, waarmee de deelnemers tijdens de workshop eveneens aan de slag gaan. Het persoonlijk plan beschrijft welke ondersteuning mensen nodig hebben om deel te nemen aan de samenleving en om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Wat is er precies nodig, en wie heeft daarin welke rol? Het plan biedt een leidraad en een stevig houvast voor het keukentafelgesprek. In het tweede deel van de workshop oefenen de deelnemers ook het keukentafelgesprek zelf. De workshop kan overal gevolgd worden en is niet gekoppeld aan specifieke gemeenten.

Deelname is gratis. Aan elke workshop kunnen maximaal 15 mensen deelnemen.

Ga naar het overzicht van bijeenkomsten en meld u direct aan

Heeft u vanuit een organisatie, vereniging e.d. behoefte aan een workshop bij u in de buurt? Dit kan op het moment dat er minimaal 15 geïnteresseerden zijn. Neem contact op met Marije Hagendoorn via marije.zorgverandert@iederin.nl voor meer informatie.