Workshop ‘Het kan. Start met uw persoonlijk plan´

Houd regie op wat u belangrijk vindt in uw leven en op zorg of ondersteuning die daarbij past.

Voor veel zorg en begeleiding kunt u voortaan bij de gemeente terecht. U krijgt dan een gesprek met een ambtenaar: het keukentafelgesprek. In dit gesprek moet u goed aangeven wat u belangrijk vindt in uw leven en welke zorg of ondersteuning daarbij past. Het is dus belangrijk dat u zich goed voorbereidt op dit gesprek.

Daarom heeft Zorg Verandert, in samenwerking met Per Saldo en Ieder(in), de workshop ‘Het kan. Start met uw persoonlijk plan’ ontwikkeld. Sinds september 2015 vinden in heel Nederland tal van deze workshops plaats. De workshop is voor iedereen die het keukentafelgesprek met de gemeente gaat voeren: mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben én hun omgeving, zoals mantelzorgers, familie en vrijwilligers.

 

Wat gaat u doen?

De workshop bestaat uit twee delen. In het eerste gedeelte leert u beter te verwoorden wat u belangrijk vindt in uw leven, welke zorg of ondersteuning u daarbij nodig heeft en hoe deze er volgens ú uitziet. U richt zich op de volgende vier vragen: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik in mijn leven?’, ‘Wat kan ik niet zonder steun?’ en ‘Welke voorwaarden stel ik aan zorg of ondersteuning?’. De antwoorden op deze vragen vormen de basis voor uw persoonlijk plan. Tijdens de workshop start u namelijk direct met het schrijven van dit plan. Het biedt u een leidraad en stevig houvast voor het keukentafelgesprek.

In het tweede gedeelte van de workshop gaat u dan ook het gesprek met de gemeente oefenen. In dit praktijkgerichte rollenspel leert u hoe u aan zet blijft in het gesprek met de ambtenaar en hoe u aanstuurt op wat u wilt bereiken.

 

Wat brengt het u?

Zoals de titel van de workshop luidt; u krijgt meer inzicht in wat u belangrijk vindt in uw leven én u leert dat u zelf kunt aansturen op uw wensen voor passende oplossingen in zorg of ondersteuning. U heeft bovendien de basis gelegd voor uw persoonlijk plan. Aan het eind van de workshop heeft u meer vertrouwen in het voeren van het keukentafelgesprek en hoe u regie houdt op wat u belangrijk vindt.
 

Interesse? Wacht niet met aanmelden!

Bekijk de agenda op deze website voor een workshop bij u in de buurt. De workshop duurt van 10.00 uur (inloop vanaf 09.45 uur) tot 15.30 uur. Deelname is gratis. U kunt zich direct via de agenda aanmelden. Wacht niet te lang, want er is plek voor maximaal 15 deelnemers.

 

Vragen?

Heeft u vragen over de workshop ‘Het kan. Start met uw persoonlijk plan’. Stuurt u dan een e-mail naar info@zorgverandert.nl