Keukentafelgesprek voorbereiden: gesprekmetdegemeente.nl

Keukentafelgesprek voorbereiden: gesprekmetdegemeente.nl

Wat?

Website over het keukentafelgesprek, speciaal voor mensen met een beperking. De website geeft ook aan wat er verandert door de Wmo, de Participatiewet en de Jeugdwet.

Voor wie?

Voor mensen die behoefte hebben aan laagdrempelige informatie over het keukentafelgesprek en over de veranderingen in de zorg.

Wat heeft u eraan?

De website helpt bij het voorbereiden op het keukentafelgesprek. U vindt hier filmpjes, tips, voorbeelden en oefeningen. Belangrijk onderdeel is de praktische vragenlijst. Hiermee kunnen bezoekers van de website het keukentafelgesprek met de gemeente thuis goed voorbereiden. Bezoekers vinden op de site ook de minicursus ‘gesprekken voeren’. Hiermee kunnen mensen hun gespreksvaardigheden testen. Bij de ontwikkeling van de vragenlijst zijn de leerervaringen gebruikt die zijn opgedaan met het verhelderen van zorgvragen bij gemeenten en zorgorganisaties.

Documenten

www.gesprekmetdegemeente.nl

Bronvermelding

De website is ontwikkeld in een samenwerkingsverband van: verzekeraar Achmea, zorgorganisatie Reinaerde, Adviespunt Zorgbelang en Cliëntenbelang Utrecht.