Inspiratie en Informatie

“Wat is voor u een aangenaam leven?”

‘Wat is voor u een aangenaam leven?’ Die vraag stond centraal tijdens de brede dialoog eind oktober 2016 in Krommenie. Georganiseerd door het Interkerkelijk Beraad Zaanstreek/Waterland (IDB), in samenwerking met het Sociaal Wijkteam Krommenie. Twee partijen met één gezamenlijk belang: omzien naar de ander. En het blijft niet bij deze ene avond.

Lees meer over het verloop van deze brede dialoog

“Mensen durfden te spreken over diep-persoonlijke zaken”

“De openheid waarmee mensen durfden te spreken over diep-persoonlijke zaken, raakte me. Daardoor leverde de brede dialoog veel op. Want als je open durft te zijn, dan lok je die openheid ook uit bij de ander. Al met al een waardevolle dag.” Aldus Joop Seitner, voorzitter van het Interkerkelijk Diaconaal Beraad (IDB) in Krommenie. Het IDB organiseerde eind oktober 2016 een brede dialoog.

Lees waarom het zo’n waardevolle dialoog was

“Brede dialoog ook een nuttig instrument voor wijkteams”

Karen Hemink, medewerker sociaal wijkteam Krommenie: “De brede dialoog van Zorg Verandert biedt kansen voor een sociaal wijkteam. Je komt namelijk in contact met mensen die nog niet zover zijn dat ze bij je aankloppen. Dat kan de drempel voor mensen verlagen om langs te komen voor informatie en advies.” Aldus Karen Hemink, medewerker Sociaal Wijkteam Krommenie. Samen met het Interkerkelijk Diaconaal Beraad (IDB) hield dit wijkteam een brede dialoog in Krommenie. Er zijn concrete plannen voor een vervolg.

Lees meer over de voordelen voor wijkteams

“Mensen vertellen liever niet wat hen mankeert”

“Veel mensen hebben een verkeerd beeld van het sociaal wijkteam. Dat viel me op tijdens de brede dialoog. Dat iedereen terecht kan bij het sociaal wijkteam, ook voor informatie en advies, was misschien wel de eyeopener van de avond.”

Lees nog meer eyeopeners

Organiseer ook een brede dialoog met Zorg Verandert

Steeds vaker ontstaan initiatieven om met cliënten, vrijwilligers, gemeenten en zorgprofessionals in gesprek te gaan over de veranderende zorg.  Hoe kunt ú de nieuwe relatie tussen welzijn en gemeente vormgeven samen met uw inwoners of achterban?

Lees wat Zorg Verandert voor u kan doen