Nieuwsbrief mei 2018

Mantelzorg onder de aandacht brengen

Sonja Bos heeft een missie; Mantelzorg onder de aandacht brengen. “Mantelzorg doe je er niet even bij. Het overkomt je. Het is veeleisend maar ook verrijkend.” Sonja Bos weet waar ze het over heeft. Ze was mantelzorger voor haar vader en beste vriendin. Toen zij beiden, vier dagen na elkaar, overleden, besloot ze een ommezwaai in haar leven te maken. Ze zei de techniek vaarwel en ging de zorg in.

Lees hoe Sonja mantelzorg onder de aandacht brengt

Persoonlijke verhalen maken indruk; themabijeenkomsten over mantelzorg

“Het wordt vaak onderschat wat je allemaal moet regelen als mantelzorger”, weet Astrid Vermeulen. Ze is coördinator bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek in Beek. “Veel vragen kunnen we telefonisch afhandelen, zoals over respijtzorg of mantelzorgwaarderingen. Bij de lastige vragen gaan we op huisbezoek.”

Lees hoe persoonlijke verhalen indruk maken

Succesvolle werkconferentie over mantelzorg in Hoogeveen

Hoe breng je mantelzorg en alles wat daarbij komt kijken in beeld bij de juiste mensen? Met dat uitgangspunt organiseerden het Contactpunt Mantelzorg Hoogeveen en Zorg Verandert afgelopen 28 februari de werkconferentie ‘Mantelzorg onze/uw zorg’. Hierbij waren niet alleen mantelzorgers, maar ook lokale politici en zorgverleners aanwezig. Een mooie setting voor een brede dialoog.

Lees over de werkconferentie 'Mantelzorg onze/uw zorg'

Dialoog effectief middel bij conferentie over mantelzorg 

“Het zou me wat waard zijn als dit een vervolg krijgt.” Bestuurslid Edo Staudt van Contactpunt Mantelzorg Hoogeveen is na afloop van de Werkconferentie Mantelzorg duidelijk zeer enthousiast over de dialoog als methodiek om boven tafel te krijgen wat er leeft in Hoogeveen op dit thema. “Ik kan het iedereen aanbevelen.”

Lees over de dialoog als methodiek

‘En dan ontstaat iets magisch’

"Iedereen zat er als mens en dan ontstaat iets magisch. Ik  viel echt met mijn neus in de boter”, vertelt Hessiëlle van Dam enthousiast. Na het afronden van de training tot gespreksbegeleider bij Zorg Verandert, was dit haar eerste dialoog als vrijwilliger. Samen met een ervaren begeleider nam ze één van de zeven thematafels bij de werkconferentie van Contactpunt Mantelzorg Hoogeveen voor haar rekening. 

Lees over de magie van de dialoog