Nieuwsbrief Zorg Verandert, maart 2016

De winst van een goede dialoog : meer aandacht en begrip voor elkaar

Zorg Verandert gebruikt de dialoog als manier om mensen te ondersteunen in hun zoektocht naar passende oplossingen binnen de veranderende zorg.  Karin Oppelland kent de kracht van een goede dialoog. Als directrice van Nederland in Dialoog weet ze waar ze het over heeft. “Door met elkaar te praten, stel je je open. Je leert te luisteren en de juiste vragen te stellen.” En dat kan tot bijzondere resultaten leiden.

Lees meer...

Gespreksbegeleider en trainer Hester Baars: “Wensen en verlangens centraal tijdens dialoog”

“Wat zijn jouw wensen en verlangens? Die vraag staat centraal tijdens de dialoogbijeenkomsten. Dat werkt beter dan te blijven hangen in zorgen en problemen. Want als je je bewust bent van je verlangens, dan kan daar veel positiefs uit komen.”

Lees meer...

Vrijwilliger Natasha begeleidt graag dialoog: “Mooi als mensen samen tot oplossingen komen”

Mensen het beste uit zichzelf laten halen en in hun eigen kracht zetten; dat was en is voor Natasha Saba (49) een belangrijke drijfveer. Tot twee jaar terug werkte ze met jongeren en nu als vrijwilliger bij Zorg Verandert. Onlangs had ze haar eerste dialoog als gespreksbegeleider en ze kijkt alweer uit naar de volgende.

Lees wat Natasha zo enthousiast maakt...

Anita Beenen woonde bijeenkomst Koninklijke Visio bij: “Mensen helpen elkaar écht verder”

Bij Koninklijke Visio vonden in het najaar 2015 twee bijeenkomsten plaats voor blinde en slechtziende mensen die leren hun leven weer op te pakken. Nu organiseert de Oogvereniging bijeenkomsten op 22 maart (net geweest), 20 april en 4 juni. Anita Beenen is positief. “Mensen helpen elkaar écht verder.”

Lees meer...

Zorgprofessional Paul Thuis woonde dialoogbijeenkomst bij

Een dialoogbijeenkomst kan flink wat teweegbrengen. Zorgprofessional Paul Thuis bezocht onlangs een bijeenkomst van Zorg Verandert in Arnhem. “Ik zag lef en openheid.”

Lees meer...