Keukentafelgesprek: gratis workshop ter voorbereiding

Mensen krijgen voortaan de zorg of ondersteuning die zij nodig hebben. Dát is het credo. Maar dan moeten mensen wel goed weten wát zij nodig hebben. Dit om tijdens het keukentafelgesprek met de gemeente goed beslagen ten ijs te komen. Met dat doel hebben Per Saldo en Ieder(in) de workshop ‘Het Kan. Start met uw persoonlijk plan' ontwikkeld.

Voor mensen die behoefte hebben aan zorg of ondersteuning

De workshop is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan zorg of ondersteuning. ’s Morgens gaan de deelnemers samen aan de slag met de vier vragen: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik in mijn leven?’, ‘Wat kan ik niet zonder steun?’ en ‘Welke voorwaarden stel ik aan ondersteuning?’ De antwoorden op deze vragen vormen de ingrediënten voor het persoonlijk plan. Nét zo belangrijk is het, dat mensen tijdens het keukentafelgesprek goed kunnen vertellen wat zij zelf willen. Daarom gaan ze dit gesprek ’s middags oefenen. Ze leren gespreksvaardigheden en regie houden. Ze leren op koers te blijven van het eigen persoonlijk plan, duidelijk te zijn en zelfverzekerd te blijven.

Doel van de workshop

Aan het eind van de workshop hebben de deelnemers meer inzicht in hun eigen leven én in hun wensen in het leven. Ze hebben een opzet van het eigen persoonlijk plan. Dit kunnen zij thuis verder afmaken en, voorafgaande aan het keukentafelgesprek, indienen bij de gemeente. En ze hebben meer vertrouwen in het voeren van het keukentafelgesprek. Uiteindelijk kunnen ze beter de regie houden tijdens het gesprek. Zodat zij de zorg of ondersteuning krijgen die zij willen én nodig hebben.

Meer informatie & agenda

Meer over de workshop 'Het kan. Stsrt met uw persoonlijk plan'

Ga naar de agenda met workshops