Nieuwsbrief Zorg Verandert

Waardevolle tips in dialogen: hulp bij het ramen lappen, advies over woningaanpassingen

Wat levert een dialoogbijeenkomst van Zorg Verandert concreet op? Heel veel! Gespreksbegeleider Joke van Galen is telkens weer verrast: “Mensen delen volop tips en adviezen. Over het keukentafelgesprek en eenzaamheid. Over boodschappen doen en ramen lappen. En over woningaanpassingen en vakanties.”

Joke vertelt over de tips van deelnemers

Tips en adviezen gehoord in dialogen

Tijdens dialogen geven mensen elkaar veel tips en adviezen.

We delen deze graag

Vallen, wat kun je doen?

Vallen is de belangrijkste oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Tijdens een bijeenkomst Mij & Zorg (in samenwerking met de ouderenorganisatie PCOB) sprak een alleenstaande oudere vrouw daarover haar ongerustheid uit.

Lees welke tips deze vrouw kreeg

In dialoog over woonvormen ouderen

Er komen steeds meer woonvormen, ook voor ouderen. Zowel voor mensen die op dit moment nog geen zorg of ondersteuning nodig hebben als voor mensen die dat wel hebben, bijvoorbeeld vanwege dementie. Maar de meeste ouderen zijn niet op de hoogte van de diverse woonvormen. Die komen regelmatig ter sprake tijdens de dialoogbijeenkomsten.

Lees meer over woonvormen voor ouderen

“Ga een belangrijk gesprek niet alleen aan”

Sommige gesprekken zijn te belangrijk om zonder goede voorbereiding of zonder hulp van een ander te voeren. Dat geldt ook voor de herkeuring voor Wajongers. Bert (33) had dit gesprek bij het UWV achteraf gezien anders aangepakt. “Je moet duidelijk kunnen vertellen wat jij wilt, maar dat ging niet goed.”

Lees meer over de ervaringen van Bert

Handige online hulpmiddelen op één plek

Woont u thuis en hebt u zorg of ondersteuning nodig? Hebt u 24 uur zorg nodig? Bent u mantelzorger en hebt u daar vragen over? Of hebt u nu nodig geen zorg of ondersteuning nodig, maar wilt u zich daar wel al op voorbereiden? Op onze website vindt u handige hulpmiddelen. Zoals praktische handleidingen, stappenplannen, checklists en meer. Zodra we een handig hulpmiddel tegenkomen, zetten we ‘m op onze website. Vrij te gebruiken en handig op één plek.

Ga naar ‘Handig voor u’ op de website van Zorg Verandert.