Nieuwsbrief Zorg Verandert, februari 2016

Jet Biesboer (trainer Zorg Verandert) over workshop keukentafelgesprek: “Mensen komen soms tot verrassend andere oplossingen”

“Hoe bereid je je voor op het keukentafelgesprek? Die vraag staat centraal tijdens de workshop ‘Het kan. Start met uw persoonlijk plan’. Mensen ontdekken wat zij écht belangrijk vinden en nodig hebben. Ook leren ze hoe ze een persoonlijk plan kunnen maken. Die aanpak wérkt. Mensen gaan naar huis met zelfvertrouwen en een plan van aanpak. Maar wat is het effect? Dat gaan we vanaf dit voorjaar meten.”

Lees meer over Jets ervaringen met de workshop en mogelijkheid om er zelf één te organiseren

Bart Vollaard, deelnemer workshop ‘Het Kan. Start met uw persoonlijk plan’: "Goede voorbereiding is enorm belangrijk”

“Ik heb het keukentafelgesprek nu eens geoefend. En het valt me op dat het best lastig is om vast te houden aan het doel waarmee je het gesprek inging. Een goede voorbereiding is dus heel belangrijk.” Dat zegt Bart Vollaard. Hij kwam tot die ontdekking tijdens de workshop ‘Het kan. Start met uw persoonlijk plan’ in Utrecht.

Lees de ervaringen van Bart met de workshop

“Onze achterban kan hopelijk goed voorbereid het gesprek met gemeente aan”

Stichting Downsyndroom onderschrijft het nut van een goed voorbereid keukentafelgesprek met de gemeente. Marijke Jongebloed van de stichting: “We vinden het belangrijk dat onze ouders goed geïnformeerd zijn en daarom brengen we de workshop ‘Het kan. Start met uw persoonlijk plan’ onder hun aandacht.” 

Lees meer over de samenwerking met Stichting Downsyndroom

Hoe zorg en taart dagelijks vorm krijgen

Zorg heeft veel gezichten. Je denkt niet direct aan een bakkerij. Toch is dat precies waar Corinne Sluman (48) vijf dagen in de week zorg krijgt. Op de dagbesteding RAAK in Bennebroek bakt ze met zo’n zeven collega’s en een begeleider op bestelling taarten en koekjes. Dat geeft haar veel voldoening. Corinne: “Ik ga met een lekker gevoel naar mijn werk en weer naar huis.” Cliëntbegeleider Herma van Bezu (55) heeft daar een groot aandeel in.

Lees het verhaal van Corinne en Herma

Inge van Dijk gespreksbegeleider, mantelzorger en raadslid: “Mensen kunnen meestal meer dan zij zelf denken”

“Het is belangrijk dat mensen overtuigd zijn van hun eigen kwaliteiten. Want mensen kunnen meestal meer dan zij zelf denken.” Aldus Inge van Dijk. Sinds kort is ze gespreksbegeleider van Zorg Verandert, met in haar rugzak veel kennis en ervaring over zorg en welzijn. Als lokale politicus én als mantelzorger. De veranderingen in de zorg gaan ook aan Inge zelf niet voorbij.

Lees het verhaal van Inge